SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Nässjö Basket
DIN STAD, DITT LAG
Damlaget

Välkomna till Nässjö Basket Dam / Flickor Utveckling

Nässjö Basket Damlag spelar säsongen 2023/2024 i Smålandsserien div 2.

Div 2 Dam Seniorserier Dam - Damer Division 2 - Profixio

Nässjö Basket Utvecklingslag spelar säsongen 2023/2024 i Smålandsserien F17.

Ungdomsserier flickor - Flickor U17 - Profixio

 

Lagets sida på Facebook

Förlust i jämn match mot Brahe basket.
2023-11-22 09:20

Det blev som väntat en tuff och jämn bortamatch mot Brahe under tisdagskvällen.

Lagen följdes åt i tre perioder med växlande ledning. I början på fjärde får Brahe allt för enkla poäng och momentum i sitt spel vilket gör att de får en 17 poängsledning(!) med 5-4 minuter kvar av matchen. Men efter en timeout med -15 ändrar vi till en helplanspress där vi plockar in 10 poäng men hinner inte mer innan slutsignalen ljuder. 

Avgörande för matchen var att Brahe har längd och tyngd som vi inte riktigt lyckas stoppa i tresekunders samt att vi inte har den bästa dagen offensivt. Jag är ändå stolt och nöjd över hur tjejerna krigar vidare när det är som jobbigast och vi är ändå nära att lyckas vända matchen i slutminuterna. Nu är det halvlek mellan lagen och vi ser redan fram mot den 19 december då vi möts igen i Nässjö Sporthall.

 

Främsta poänggörare; Melina Curiander 15, Tilde Lennartson 14.

 

//Pelle & Thommy

Enkel seger i hemmapremiären!
2023-10-16 09:06

Nässjö tog sig an Oskarshamn Basket på hemmaplan och matchen var jämn i ungefär fyra minuter. Efter en timeout från gästerna vid ställningen 15-11 så blev vi mer aggressiva i försvarsspelet vilket gjorde att vi fick enkla poäng från vår press. Den uppryckningen gjorde att det stod 66-27(!) i halvtid och matchens var sedan länge avgjord. Andra halvlek blev av naturliga skäl kanske inte så sevärd eller välspelad och slutresultatet skrevs till 97-55. All heder till Oskarshamn som trots en tuff match inte ger sig förrän slutsignalen. Även uppskattat med att vi har en sådan stor publik på våra matcher, det inspirerar våra tjejer!

Som coach är jag nöjd med att spelarna visar en härlig attityd och arbetar hårt och aggressivt i försvaret. I offens har återigen ett bra skytte från trepoängslinjen, 7/17 ger 41%. 

Matchens lirare gick till Gry Haskovec som imponerar varje match. Matchens kämpe tilldelades välförtjänt till Alva Hallberg. Vill även ge beröm till Melina Curiander och Tilda Lantz som tar för sig och blir bättre och bättre för varje vecka. Vill även nämna Wilma Eriksson som förtjänar beröm då man nästan alltid tar hennes insatser för givet, men hon har en otroligt hög lägstanivå och presterar alltid på topp träning som match.

 

Nu väntar ett uppehåll i seriespelet och fokus riktas på spel i första omgången i USM den 10-12 november för tjejer födda 08-05. 

 

//Pelle

 

Seriepremiären avklarad!
2023-10-09 08:15

Vi åkte till Växjö för seriepremiär i Damernas division två. Det var ett taggat Nässjö lag som började matchen på bästa sätt genom full fart i anfall och ett aggressivt försvar. Det gjorde att vi snabbt fick en 10 poängsledning som vi utökade succesivt genom matchen. På Växjös hemsida går att läsa att de fick "en lektion i fart och tempo". Det är glädjande då det är så vi vill spela! Växjö är också ett ungt lag som vill spela en snabb basket och som har utvecklats inför det här året och att vi kan springa ifrån dem är ett gott betyg till oss.

 

Som coach såg jag flera förbättringar mot våra träningsmatcher, vi håller nere våra turnovers, vi springer rätt i transistions offens, har bra boll tempo samt skjuter mycket bra procent på treor. Det finns saker vi ska göra bättre men det tar vi mot Oskarshamn nästa lördag!

 

Vi vinner med 85-59.

Samtliga spelare gör poäng och bidrar till vinsten, extra plus går till Smilla Lennartson för solid insats hela matchen samt Tilda Lantz som tog för sig i sin första match för Nässjö.

 

//Pelle & Thommy

 

Basketsäsongen 2023/2024
2023-08-15 10:48

Välkomna till en ny basketsäsong!

Ert lags sida är nu uppdaterad med kontaktuppgifter till coach och träningstider, se fliken "Kontakt".

 

Nytt för denna säsongen är att ni istället för att anmäla er via hemsidan och därefter betala in till vårt plusgiro, kommer in istället få en faktura från Nässjö Basket att betala. Mer information om detta kommer i våra kanaler.

 

/Ungdomssektionen

Träningsstart 2023/2024!
2023-08-14 17:00

Lördagen den 19/8 börjar Dam och Utvecklingslaget att träna.

Fösta passet kl 10.00-11.30 andra passet 13:30-15:00. Båda i Tennihallen 2.

Alla gamla och nya spelare är välkomna! 

 

 
ERBJUDANDE
Sponsorer