Nässjö Basket
DIN STAD, DITT LAG
Damlaget

Välkomna till Nässjö Basket Dam / Flickor Utveckling

Nässjö Basket Damlag spelar säsongen 2023/2024 i Smålandsserien div 2.

Div 2 Dam Seniorserier Dam - Damer Division 2 - Profixio

Nässjö Basket Utvecklingslag spelar säsongen 2023/2024 i Smålandsserien F17.

Ungdomsserier flickor - Flickor U17 - Profixio

Lagets sida på Facebook

Nässjös F17 vinner Skövde cup!
2024-04-29 08:53
Teamwork!

Vi går obesegrade genom turneringen och vinner finalen mot Viby med 23-19.

Samtliga tjejer gör en fantastiskt turnering och bidrar till att vi vinner cupen helt rättvist! Extra plus till Wilma som blir finalens MVP.

Rysarseger mot Bankeryd gav serieseger 2024!
2024-03-28 14:22
På bilden saknas Isabelle Svahn (och Alva Hallberg som var med halva säsongen)

Förutsättningarna var enkla, vinna med 14 poäng för att ta hem seriesegern före Bankeryd.

Enklare sagt än gjort men vi började matchen bra och fick snabbt en 10 poängsledning och allt såg lovande ut. I början på andra perioden ställde Bankeryd upp med en zon vilket skapade problem för oss samtidigt som vi missade enkla avslut. I halvtid var ställningen 34-33 och det var uppförsbacke. Men i mitten på tredje perioden började vi få utdelning på vår press samt skyttet blev bättre och bättre. (totalt drog vi i 11 trepoängare i matchen) Fjärde spelar vi med energi och tempo vilket var matchavgörande då Bankeryds tongivande spelare blev slitna.

Det blev en spännande avslutning med  minuten kvar och en 10 poängsledning. Wilma sätter en layup samt Melina två straffkast. Bankeryd får sista possesion med 7 sekunder kvar men vi håller ut och vinner med just 14 poäng.

En riktig lagseger där tjejerna turades om under matchen med att göra bra inhopp och prestationer. I slutet var det främst Gry, Wilma och Melina som stack ut och visade vägen till vinst!

En perfekt avslutning på en perfekt säsong!

Seriesegrare både i division 2 och i F17.

Poänggörare: Gry Haskovec 16, Wilma Eriksson 15, Melina Curiander 11, Julia Pettersson 9, Tilde Lennartson 9, Tilda Lantz 6, Smilla Lennartson 6 och Ophelia Jelica 3p.

Enkel seger för damerna!
2024-03-25 08:51

Näst sista matchen för säsongen var hemma mot tabelljumbon Kalmar Saints. Matchen var redan avgjord på uppvärmningen och efter en trög första halvlek sprang vi enkelt hem en vinst med 33 poäng. (77-44) En marginal som kunde varit betydligt större om vi hade haft normal skottprocent i första halvlek.  Matchens lirare blev Wilma Eriksson och matchens kämpe utdelades till Tilda Lantz.

Extra plus till Thindra Magnusson som gjorde en mycket bra debut i damlaget.

Främsta poänggörare; Gry Haskovev 15p, Tilda Lantz 14p och Melina Curiander 14p.

Nu laddar vi för seriefinal borta mot Bankeryd den 27 mars kl. 19.00

Fjärde raka vinsten för damerna!
2024-01-22 14:57

Söndagens match mot Växjö resulterade i en övertygande vinst med 23 poäng (81-58)

Med tanke på att vi haft problem med sjukdom och skador den senaste veckan gör tjejerna en riktigt bra match. Som helhet håller jag t o m som en av våra bästa under säsongen med tanke på förutsättningar. Framförallt hade vi ett mer varierande offens. Vi spelade snabbt men ändå kontrollerat och vi hade bra utdelning från trepoängslinjen. Men den stora skillnaden var att vi hade spel inside vilket vi saknat övriga matcher. Här var det Ophelia som visade vägen och gjorde det riktigt bra och fick pris som matchens spelare. I övrigt hade Smilla, Wilma och Julia en bra dag och bidrog starkt till segern tillsammans med övriga tjejer.

Extra plus till 14 åriga Ida Ahmadi som gjorde sin debut i Damlaget på ett utmärkt sätt!

Främsta poänggörare: Smilla 17p, Wilma 17p, Julia 14p.

Nässjö damer börjar 2024 med vinst!
2024-01-15 08:41

Årets första match var borta mot tabelljumbon Kalmar. Ett Kalmar som för dagen var förstärkt med etablerade division 1 spelare så det blev betydligt jämnare än väntat. Vi inleder matchen på ett bra sätt och går snabbt till ledning med 11 poäng vilket vi håller till halvlek. I andra halvlek utökar vi till 17 poäng och vi borde dödat matchen där men slappnar av för mycket i fjärde vilket gör att Kalmar kan närma sig men utan större hot om att vinna.

Även om vi inte presterar på topp tycker jag tjejerna "ställer om" mentalt och genomför matchen på ett bra sätt och vinner klart rättvist.

Offensivt var det främst Tilda Lantz och Tilde Lennartson som levererade denna dag. Extra plus till Tintin Bladh Lürén för sitt defensiva jobb och energi.

Främsta poänggörare: Tilda Lantz 21, Tilde Lennartson 17.

ERBJUDANDE