SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Nässjö Basket
DIN STAD, DITT LAG
Damlaget

Skön derbyseger mot Brahe!
2023-12-20 08:45

Det var laddade tjejer som ville ta revanschs mot Brahe efter fempoängsförlusten från senaste mötet. Vi kommer ut bra och tar snabbt en ledning med 11 poäng. Men Brahe jobbar sig tillbaka och det blir som väntat en jämn match.  Vi är i stort sett i ledningen hela matchen och har tillfällen där vi kan stänga matchen men vi lyckas inte sätta enkla avslut utan det skulle avgöras i fjärde perioden. Defensivt gör vi det bra och har bara problem med deras duktiga center, Wilma Skånberg, som gör hela 25 poäng och säkert 20 av dom inside.  I slutet av fjärde är ställningen 52–50 då vår Wilma tar tag i det och gör 9 raka poäng vilket blir matchavgörande!  

I det stora hela gör vi en bra match och hade vi haft vår normala skottprocent från trepoängslinjen hade det nog inte behövt bli så spännande på slutet som det blev.

 

Efter en liten dipp tidigare under säsongen tycker jag vi är tillbaka som ett lag med gott självförtroende och bra energi. Vår styrka är jämnheten i laget där vi roterar på vilka tjejer som är heta för dagen. Idag var det framför allt Wilma och Gry som utmärkte sig med god hjälp av övriga tjejer!

 

Nu tar vi julledigt och nästa match är mot Kalmar den 13 januari.

 

Främsta poänggörare: Wilma Eriksson 18, Gry Haskovec 18, Tilde Lennartson 9

 
ERBJUDANDE
Sponsorer